In Uncategorized

בוובינר הבא תכירו לעומק את עולמם הנחשק של הקהילות

תחום שבו כל חברה רוצה שתהיה לה דריסת רגל, ממיזם בתחילת הדרך ועד תאגידי ענק.

קהילות הן מנוע צמיחה לסטארטאפים ועסקים – ופה ננסה לתת לכם מבט על השלבים שיש לבצע ודרך העבודה אל מול קהילות קיימות

האורחים בוובינר הם מייק זילברג וכפיר שפירא חברי פאנל המומחים שלנו שמובילים את החברה לשיווק מבוסס קהילות Community Pros

 

מייק זילברג, שותף מייסד. מייק יזם, משקיע ומומחה בין לאומי בתחום הקהילות. הוא מגיע עם נסיון עבר עשיר כמנהל מותג ברדבול, יועץ אסטרטגי ב-KPMG, מנהל קהילה ב WeWork ודירקטור פיתוח עסקי ב Brooks-Keret. מאז שהקים את Community Pros ב-2017 מייק הוביל ארגונים וחברות רבות בבניה ומינוף באמצעות קילות דיגיטליות ופיזיות וגם עבד עם קרנות הון סיכון וגופי חדשנות רבים לבנות ולעבוד עם קהילות כמכפיל כח.

כפיר שפירא, מנכ"ל ושותף. כפיר הוא יזם סדרתי בתחום השיווק הדיגיטלי. הוא בנה והצמיח את המיזמים שלו בעזרת שיווק מבוסס קהילות. מוצר התוכנה הראשון שלו, DSM Tool, הגיע למחזור שנתי של 1.9 מליון דולר. המיזם השני שלו, Viralspy, היה תוכנה לניתוח טרנדים בקהילות שמתנהלות ברשתות חברתיות. כפיר הצטרף כשותף ב2022 והוביל פרויקטים עם חברות סטארטאפ כגון  Bubbles, RiseUp ועוד.

 

לנוחיותכם מצורפים הכלים איתם אנו ממליצים לעבוד תוך כדי צפיה בוובינר: 

1 – יסוד של קהילה – מה כל קהילה חייבת להכיל שיהיה אפשר לזהות או לנהל אותה

2 – המרכיבים של קהילה קהילתית – מה שמייצר קהילות ״שוות״ עם ערך לחברים בה:

3 – באילו דרכים קהילות תומכות בפעילות העסקית שלנו

4 – מודל ה SPACE, של דיויד ספינקס, אם אתם כן בונים קהילה לסטארטאפ שלכם, תבחרו תחום אחד שבו הקהילה תביא לכם ערך, … אם תנסו לקבל את כל מה שקהילה יכולה לתת מהתחלה, תמצאו את עצמכם משקיעים יותר מידי זמן בקהילה ולא בקידום המוצר והסטארטאפ (ששם צריך להיות הפוקוס שלכם כמובן). 

חשוב להוסיף, תבחרו להשקיע בטיפוח קהילה רק אם זה משהו באמת אתם מרגישים שבוער בכם ויש לכם גרעין ליבה של משתתמשים שמוכן ורוצה לעשות את אחד מ5 הדברים במודל. לדון על המודל, מוזמנים לשאול עליו אצלנו בקהילת מנהלי קהילות העתיד – YCP

 

5 – תכנית עבודה לבניית קשרי קהילות

6 – מסמך מיפוי קהלי יעד על בסיס סיבות שימוש במוצר\שירות שלך, משתנים דמוגרפים, משתנים פירמוגרפים ומתחרים

7 – דוגמא למיפוי קבוצות פייסבוק

לסיכום, עבור יזמים בתחילת הדרך קל יותר לבצע פעילות בקהילות קיימות בקהילות על ידי השתתפות בדיונים, יצירת תכנים ושיתופי פעולה עם מובילי דעת קהל וקהילות אחרות. פעילות זו של בניית מערכות יחסים עם קהילות נקראת גם קשרי קהילות (Community Relations) וזאת דרך מעולה לקבל מקהילות הרבה ערך מכל הסוגים: תמיכה, פידבק, תוכן סינרגטי, זיהוי שגרירים ואפילו לייצר מעורבות סביב המוצר שלכם.

תוכלו להשתמש בקובץ ניהול קשרי הקהילות כדי להתניע את התהליך ולנהל את הקשרים שאתם בונים עם הקהילות הרלוונטיות עבורכם.

בהצלחה! אתם מוזמנים לפנות אלינו עם שאלות לייעוץ דרך kfir@communitypros.net 

אולי יעניין אותך